Index

Allmänt (66) Dikter (282) Musik (53) Samhälle (60) Tillbakablickar (6)

06 december 2010

DN-dag

Förkylningen klänger på mig som ett koppel av insekter insvepta i lim. De kommer objudna, de är inte önskade. Så kaffet är utbytt mot honungsvatten, och man inser ganska snart att den här dagen inte kommer att nå några högre höjder. DN får verka som medicin.
Finner beskrivningen av Carl Bildt som väldigt underhållande, som en amerikansk diplomat har yttrat; "a medium size dog with a big dog attitude". Lysande i all sin enkelhet. Lite Reinfeldt-varning här också va?
Läser vidare att tre centerpartister på debattsidan kräver att "bilister med dubbdäck ska betala för nedsmutsningen". Jag är helt inne på att miljön måste betalas, jag tror till och med att jag tillhör de få procent i det här landet som tar miljöhotet på allvar. Men frågan är om man inte attackerar på fel sätt här. Jag menar, pensionärer med rullator som drar fötterna i asfalten, ska det utgå en extra "släpskatt" för dem också när de river upp partiklar i mängder efter våra trottoarer? Nej, jag trodde väl inte det.
Sverker Lenas tycker att man ska börsintroducera Satans Järnvägar, och sälja hela rasket som folkaktie. Tyvärr tror jag inte att Satan är intresserad. Och ingen annan heller.
På förstasidan basuneras ut att "det krävs flera stora satsningar i Öresundsregionen för att Sverige ska stå sig i konkurrensen om invånare och företagande". Förslag som nämns är en ny väg- och tågtunnel mellan Helsingborg och Helsingör, och höghastighetståg från Sthlm som når Hamburg på fem timmar. Ökad tillväxt står i neonfärg över den gigantiska moroten. Har vi hört den förr? Annars då? Hajskriverier, ny operationsmetod mot fetma, varning för tjuvar under julhandeln, båtturer till öar i skärgården hotas, kvinna sparkade bort våldtäktsman, tårgas mot valprotest på Haiti och skidlandslagets Anna Haag äter tydligen för mycket godis.
Slutligen läser jag att Andreas Carlgren inte tror på ett nytt klimatavtal i Cancún. Och nej Andreas Carlgren, det är du famejfan inte ensam om! Vem fan skulle kunna tro på det? Världens största sandlåda, i en stad i Mexico, de ständiga nattmanglingarna (som om tiden skulle kunna ta slut..) och de återkommande tillkortakommandena. Nej, och inte ens slipsen var snygg Andreas Carlgren.
Dags för mer honungsvatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar