Index

Allmänt (66) Dikter (282) Musik (53) Samhälle (60) Tillbakablickar (6)

08 juni 2009

Insikt

Det är inte värt det längre.

9 kommentarer:

 1. Vad är inte värt vad?

  SvaraRadera
 2. Just det, och varför?

  SvaraRadera
 3. Minna och Johan: När terminen börjar gå mot sitt slut, när man känner tyngderna börjar lossa, när huvudet är som en zombieboll, det är då man kan vara säker på att man är lärare i Sverige och Uppsala kommun; och med de obegripliga avtal vi har och den hånfulla summma pengar som landar hos oss är det svårt att känna någon som helst inspiration inför nästa läsår... Det är inte värt det helt enkelt.

  SvaraRadera
 4. En bra lärare är alltid värd. Pengarna är en fis i universum, men det läraren ger vidare till det växande är ovärderligt!!! Lägg icke af, kräf i stället bättre lön och arbetsförhållanden - mindre klasser, mer tid för varje unge. Ungarna behöver dig!

  SvaraRadera
 5. ... sagt av en fd skolbliotekarie som hade ännu mindre i lön men fan så mycket mer att göra på fan så mycket längre tid. Hade aldrig en tanke på att det inte var värt jobbet. Icke en sekund. Men jag fick vidare uppgifter, fast lönen var inte bättre för det. Så är det för alla som jobbar med människor - läkare undantagna. Du kan jobba med hus eller maskiner, då blir det lugnt, hem vid fem och rejäla lönar mest hela tiden. Uno

  SvaraRadera
 6. Jag förstår din omotivation och uppgivenhet, man frågar sig vad det är för ett jobb som de vill att man ska göra och kan man stå för det arbete man tvingas att utföra? Å ena sidan är det nu som ni eldsjälar behövs som mest, men å andra sidan finns en smärtgräns där det inte går att bedriva det arbete som man är avsedd för.

  SvaraRadera
 7. Uno: Slavar har vi haft i alla tider; olagliga och lagliga. Hur skulle det se ut annars?...:)

  The Season: Man kanske får göra sitt arbete lite sämre?..:)
  Men det har å andra sidan aldrig legat för mig.

  SvaraRadera
 8. Vilken otroligt tung insikt. Jag är för dåligt insatt i avtal & sådant, men jag misstänker att det är rejält illa ställt om det inte fungerar att bli motiverad genom att sätta barnens glädje och lärande i fokus.

  Till slut kan ens eget åsidosättande bara bli för påtagligt och omöjligt att hantera.

  Om ingen avtalsmässig lösning/bättring är i sikte hoppas jag inspirationen på något sätt dyker på dig igen. Men det är klart, hur länge ska man negligera sig själv. Gränser når man förr eller senare..

  Ha en god batteriladdande sommar, trots allt!
  Johan

  SvaraRadera
 9. Du, även om inte du har nån inspiration för nästa läsår har flera av dina lever det, jag själv inräknad. Jag såg inte framemot sommarlovet. Jag ville gå kvar i skolan. Jag trivs där och jag gillar de som finns där, du inräknad. Så du bara vet. Du behövs där. Du är viktig. Kom ihåg det.

  SvaraRadera