Index

Allmänt (66) Dikter (282) Musik (53) Samhälle (60) Tillbakablickar (6)

28 september 2009

Det Glittrar

En helg har gått, ännu en. Och som vanligt, den tog slut för fort. Men en bastu och bad i 12-gradig pool fick igång blodet och hjärtat, en rusning. Det är som terapi, som en själslig rening.
Utanför lägger sig hösten och nu visar den sig från sin bästa sida; hög luft, sol och en kyla som sakta tar över. Har ni tänkt på hur vackert allting är därute? Naturen, skiftningarna, nyanserna.
Även människorna blir vackrare och höstens kläder är överlägsna. Totalt överlägsna. Jag vet inte, men jag tror att vi vill stålsätta oss inför vintern, vi vill inte duka under. Så vi gör oss beredda, sätter upp sköldar mot mörkret och kylan! Och blir vackrare...

Annars letar jag ingångar till någonting helt annat. Jag känner att det har stannat av, att jag inte kommer vidare. Så jag har börjat leta. Jag behöver en ny motor som kan ge mig ny energi.
Någon som har en startnyckel?

6 kommentarer:

 1. Jag är en höstmänniska, så jag älskar allt om hösten. Luften, färgerna, att få dra på sig halsduk och kängor.

  Jag har klaffsat i lera en längre tid, men har hittat en perfekt startmotor. Caroline af Ugglas kör i Katedralsskolan på torsdagar! Prova!

  SvaraRadera
 2. jag gör som vanligt. i söndags drack jag lite bordeaux och la mig sedan på golvet till tonerna av Lundell. alla möter vi hösten på något sätt.

  SvaraRadera
 3. Hoppas du finner din startnyckel, Magnus.

  Vet du att vi har gjort just startnycklar till lektioner...små korta filmer som inleder ett arbete om något - jag gjorde om spöken :D

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Måste säga att jag hatar helgerna. Hatar att befinna mig hemma.
  Det ända jag gillar med hösten är luften och alla färger på träden. Underbart. Är inte så bra vän med kylan...
  Förstod nog inte men penna, papper och bra musik brukar fungera utmärkt till startnycklar . Enligt mig. Men du borde prova.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Hej Magnus! Long time - no seen, eller hur man nu säger. Hösten tog ett abrubt slut här idag med regnrusk och stormvindar som på eftermiddagen förvandlat sig till det första snöfallet. Så just nu är väl värmeljus och tjocksockar det enda som cirkulerar i huvudet.

  Annars måste jag väl som alltid rekommendera lite physical activity, de där endorfinerna går inte av för hackor! ;P

  ha det fint mannen.

  SvaraRadera