Index

Allmänt (66) Dikter (282) Musik (53) Samhälle (60) Tillbakablickar (6)

19 september 2009

Hur vanlig är du?

Hur vanlig är kristdemokraten Göran Hägglund egentligen? Svara på det den som kan.

Här utanför lägger sig hösten över staden, så briljant den har tagit över. Det är inte en dag som pågår därute, det är ett tillstånd. Allting har upphört.
Mina oxblodsfärgade Dr.Martens och min gröna keps kommer att leva ett eget liv på vägen upp mot torget. Tänkte sätta mig på en bänk och bara titta, känna in, studera människorna. Med benen i kors. Leka poet.

Vad som pågår nere i city har jag ingen aning om. Där regerar inte hösten i vart fall. Kugghjulen har åter tuggat igång, det förtäckta slaveriets mecka lever upp ännu en lördag. Ett tillstånd i sig. Och på nyheterna hör jag att två bilar har brunnit på Tiundagatan. Snart brinner det i villakvarteren också.
Läser också ett osedvanligt idiotiskt inlägg på insändarsidan av Tore Scherstén och Carl-Gustaf Ståhl. De menar på fullt allvar att den ökande ungdomskriminaliteten och den tilltagande våldsbenägenheten hos unga har ett direkt samband med den minskande värnplikten. Skulle vara intressant och höra vad ex. Mattias Flink har för syn på saken.

Ska lägga ut bete på balkongen nu. Har en mängd fria timmar framför mig. Och hur vanligt är det?

3 kommentarer:

 1. Nä, den teorin om ungdomsbrottslighet tror jag inte på.
  Det är nog helt andra orsaker som ligger bakom.
  Det är en sorglig och tråkig kultur som sprider ut sig. Människor som vill bli sedda, som vill visa att de finns och kan göra saker som får uppmärksamhet.
  Trist att de inte har ett jobb att gå till istället.

  SvaraRadera
 2. Faktiskt en intressant kommentar. Om lumpen menar jag. Det gjorde pojkar til män, enligt min generations mått. Har inte hört den kopplingen förr, men nåt är det. Idiotiskt, javisst. Själv tror jag på den enkla kopplingen mellan vuxna och barn, dvs vuxna måste våga funka som socialieringsfaktorer för unga. Den vuxne som släpper sitt föräldra/vuxenansvar är icke vuxen. Tipsar på Neil Ostmans bok: "Den förlorade barndomen". Låna och läs!!! Uno

  SvaraRadera
 3. Postman - inte Ostman - ska det vara!

  SvaraRadera