Index

Allmänt (66) Dikter (282) Musik (53) Samhälle (60) Tillbakablickar (6)

31 maj 2008

KRIS

De närmsta grannarna säger nej till den planerade civilflygplatsen vid F16-området . Ja, någon som är överraskad? Är det något som är fullständigt irrelevant, så är det vad de närmsta grannarna tycker. De närmsta grannarna säger alltid nej. Oavsett vad det gäller; vindkraftverk, utbyggnad för tågtrafik, vad som helst. Not in my backyard. De hade kunnat fråga mig istället.
Jag skulle också ha sagt nej.

Hörde på radion i morse att det pågår finalspel i Stanley Cup. I dag var det 26 grader varmt i skuggan, och en stekande sol ovan en klarblå himmel. I morgon går vi in i juni. Bara idioter kan intressera sig för hockey en tid som denna.
Den här tiden är nu.

Hur som, för att återknyta till gårdagens blogg om ålder, att aldrig känna sig så gammal som man är. När man var mellan 10 och 20 år kände man sig alltid äldre än vad man egentligen var, åtminstone försökte man intala sig det, man försökte leva upp till det, man ville vara äldre. Sedan kom 20-årsdagen, och allting vände. Brutalt. Från en dag till en annan.

Några har viskat i mitt öra om en annalkande kris, bara för att jag skriver om ålder ett par gånger i veckan. Jag kommer aldrig att komma in i någon kris, det kan jag fastslå här och nu.
Kris? Vad är det för jävla uttryck?
För mig är det bara ett ord. Ett kort ord.
Som ett ord vilket som helst.
Kris ålder ålderskris ålder kris krisålder.

Och visste ni inte det förr, så kan jag tala om för er att en box med sveriges bästa rockband genom tiderna, Imperiet, är i antågande.
Äntligen! som Gert Fylking skulle ha uttryckt det.

Som om någon egentligen skulle bry sig om hur han skulle ha uttryckt det.

5 kommentarer:

 1. ...det är en krisbox. 800 grader kris, minst. Kram och tack för kommentar. Baba U

  SvaraRadera
 2. Det är boxarnas box.Punkt.

  SvaraRadera
 3. Uno: Kris på dig mannen!

  Anonym: Boxarnas box. Där har vi det. Punkt.

  SvaraRadera
 4. Det här är jätteintressant. Eftersom du träffat mig så vet du att jag inte är någon direkt medelålders bitter dam (i mina bästa år) MEN jag har inget problem med att älta att jag klev in i seniorlivet när jag fyllde jämt i somras. Tycker det är hemskt. Kallar mig också alltid för medelålders. Som om jag måste sätta mina tankar/ångest på pränt. Mina vänner rättar mig alltid. Säg inte så eller nå´t liknande. Du är ingen senior. Men när jag googlade så startartar mycket vid 50 ang seniorlivet. Men någon kris är det inte tal om. Snarar livet och humor. Märker också att det blir reaktioner hos andra som om DE krisar bara för att jag är senior. Men det kan jag ju inte ta hänsyn till eller hur? Så fortsätt du med dina tankar om ålder och spegelbilder vem vet - kanske är det vi som aldrig krisar som bearbetar det hela. För hur kul är det på en skala att bli gammal och upptäcka att kroppen inte längre hänger med? (Alltså där JAG befinner mig.) Den som påstår att det är ok skulle jag vilja säga krisar. Fasen vad jag skulle vilja kunna dansa streetdans utan att få ont i huvudet pga nacken :)/Rosa

  SvaraRadera
 5. I min ålder är man i en ständig kris. Det märker jag inte minst på jämngamla väninnor. Jag vill skruva klockan tillbaka. /Imse

  SvaraRadera