Index

Allmänt (66) Dikter (282) Musik (53) Samhälle (60) Tillbakablickar (6)

18 juni 2008

SNORBLUES

Det definitiva nejet är ett faktum. Än så länge helt utan motivering. Men vad annat kan man förvänta sig i en värld helt i avsaknad av professionalism?
Ok, det där lät bittert, det måste jag tillstå, men låt mig vara det. Det känns allt annat än bra, jag känner mig trängd, instängd. Jag borde känna frihet inför de två månader av ledighet som ligger framför mig.
Men jag känner mig instängd. Inmålad i ett hörn, satt på väggen som ett gammalt svartvitt tidningsurklipp.
Nu kommer de här månaderna att gå åt till att vända på detta, och tro mig, jag kommer att göra det.
Förr eller senare.
Men detta var inte vad jag hade tänkt använda min lediga tid till. Den bör istället innehålla tid för kontemplation, att ladda åter, att bygga upp grunden igen.
Inte till en kamp, jag vill vara utan kamper den här tiden, inga krig, inga sänkningar, inga distraktioner.
Dessutom har en helvetisk förkylning tagit över min kropp. Vad jag behöver är någonting annat.
Någonting utan snor.

5 kommentarer:

 1. Oflyt, ledig med tvång. Som jag, arbetslös. Okul. Har svårt att finna någon verklig mening med saker och ting. Hittar det dock ändå, då och än. Ryck enna upp dajj! Uno

  SvaraRadera
 2. förkylning på sommaren ter sig värre. krya på dig så ses vi snart!

  SvaraRadera
 3. Önskar att du får en snorfri ledighet. Och tid till vila. Det är viktigt. Släpp det oviktiga./Imse

  SvaraRadera
 4. Förkyld igen *skakar på huvudet* inte bra, sommar å allt. Det definitiva nejet är det så som jag tror att du menar så förstår jag din frustration.
  Måste berätta att jag fick Måns Ivarssons tre böcker som handlar om Ulf Lundells liv. Jag var inte alls entusiastisk men har börjat läsa den första volymen. Så himla intressant. Kan knappast släppa den, så om du inte har dem, införskaffa den. Inte bara för att det är Uffe utan hela den där tiden då allt hände. Han hade ju också människor runtomkring sig som idag, även de blivit kända via olika kulturella saker. Joakim, kompisen t ex, som hade kameran och fotograferade. Roliga bilder att se finns med därför. Som sagt, en härlig läsning Uffes liv är mer fantastiskt än böckerna, men så är det ju för många och det har han ju själv också sagt./Rosa

  SvaraRadera
 5. Du behöver lära dig att koppla av! Det är en konst, ska jag tala om. En massa människor är avis på din ledighet, jag texempel. Andas långsamt, in genom näsan och ut genom munnen, och tala om för dig själv hur lyckligt lottad du är. Gräser är inte grönare nån annanstans. Tro mig. Jag har hoppat över staket i hela mitt liv och VET med säkerhet att det är lika grönt överallt.

  Ring mig när du vet när du kommer till stan så ser jag till att vara där! Är på landet nästa vecka sen 31-33. 34 är jag i Ystad och ställer ut.

  Ha det så skönt och lova tant Niki att du kopplar av. Man kan koppla av när man bygger om också vettu. Då kan tankarna vandra så där härligt. Hör av dig!!!!!

  SvaraRadera