Index

Allmänt (66) Dikter (282) Musik (53) Samhälle (60) Tillbakablickar (6)

27 oktober 2008

Stockholm vs Göteborg

Robert Lauls pappa om varför det är så mycket bråk i och omkring de tre stockholmslagen i Allsvenskan:

- De förstår inte spelet, de vill bara vinna. I Göteborg förstår vi spelet, jag tror inte de förstår det i Stockholm. Vi behöver inga eldar på läktaren, vi ser när det flyter, en boll är ingen kubik, utan vi ser när den rullar. Det går en rak linje från Svarte Filip via Torbjörn till Wernbloom.

Robert Laul, sportreporter på Aftonbladet, har en sällsynt klarsynt pappa. Men så är han också en Ängel.

5 kommentarer:

 1. Hej
  Ja det blir spännande med fyra Göteborgslag i allsvenskan nästa år. Men blåvitt är i alla fall bäst
  :-)

  SvaraRadera
 2. Gunnar: Blåvitt är för stora för Sverige!

  SvaraRadera
 3. Anledningen till att det inte blir slagsmål på derbyn i GBG beror på att dom andra lagen inte har några stora supporterskaror vilket i sin tur genererar massa idioter(vägrar kalla dom supportrar) som bara följer med och är där för dom stora folksamlingarna som bildas och för att hitta folk att slåss med. Sådana idioter finns det även som "ställer" upp bakom den blåvita fanan från göteborg också men det sker bara på bortamatcher i skåne och Stockholm.

  SvaraRadera
 4. Koppte: Nog har Blåvitt idioter i sin skara också, som storleksmässigt är jämförbara med stockholmslagens. Och många av dem är supportrar, precis som du och jag.
  Fotbollen har under lång tid skjutit problemen från arenan, från klubben och legitimerat detta med att dessa inte är några supportrar vilket är helt galet. Inom AIK är det ju dessutom en falang av dessa idiotsupportrar som verkar styra delar av verksamheten..
  En poäng med Lauls farsas ovanstående bländande beskrivning är stockholmslagens övertro på sig själva, framförallt AIK och DIF.
  Där i styrelserummen rullar kubikerna, på Änglagården rullar bollar...

  SvaraRadera
 5. Och på söderstadion glöder längtan....

  Jonken.

  SvaraRadera