Index

Allmänt (66) Dikter (282) Musik (53) Samhälle (60) Tillbakablickar (6)

06 januari 2009

IKEA-blues

Söndag på en tisdag, slut på ledigheten, vad annat att göra än att ta en sväng till IKEA, nytt vardagsrumsbord, svart, ovalt, snyggt som fan, lite småplock; tidsskriftsamlare, tvål, borstar, batterier, lampor, en oslät kopp kaffe, svart, med delicatoboll, och alla dessa människor, har de inget liv eller lever de som oss?, på IKEA en tisdag fast det är söndag, vi är många, som en catwalk för de som missat den ekonomiska kraschen, eller så är det just därför vi är här, hur som, vi tar oss igenom, slungar tusenlappar på kassörskan, drar upp blixtlåset, sätter på mössan och drar på vantarna, ute i det fria igen, rakt över gatan en arbetsplats, ett nytt IKEA, ett monster till IKEA, klart till våren.
Då ses vi igen.
Garanterat.

7 kommentarer:

 1. Tack...:p

  Ikea ja...det låter bekant på något sätt. Har inte sett nya skrytbygget än, men det lär blir något i hästväg.

  SvaraRadera
 2. Det är schyst att fixa i ordning hemma.. Ja, IKEA är verkligen ett monster ibland när det gäller trängsel.

  SvaraRadera
 3. Pernilla: Hmm..

  Kristina: Ja, det blev snyggt!

  SvaraRadera
 4. Det är märkligt att man ens kan känna köplust efter galen-julhandeln. Men jag o min fru satt idag som haschabstinenta och flåsade över utsikterna inför att åka och tokköpa en ny dator 10 min innan stängning. Men, det är söndag på en tisdag, ledigheten är slut. Ångesten MÅSTE betvingas! Vad annat kan man göra än handla?
  Leva månne... nåja, i ett annat liv kanske.

  God fortsättning Magnus! Ha det gott och sköt om dig, L och barnen.

  SvaraRadera
 5. Manjusri: Detsamma! Ha det gott och sköt om dina nära och kära.

  SvaraRadera
 6. Här skrattar jag till lite för jag var där på måndagen i hopp om att det inte skulle vara så möed folk. Men ack vad jag bedrog mig.

  SvaraRadera
 7. Tänk vad många arbetstillfällen han skapat den där Kamprad. Inte som Knaschefen som gör tvärtom. Idag en till mindre på plats..../Rosa

  SvaraRadera