Index

Allmänt (66) Dikter (282) Musik (53) Samhälle (60) Tillbakablickar (6)

11 september 2008

Nine eleven

11 september. För mig handlar det om 1988. En eld som slocknade, en epok som var över.
Imperiet hade fallit. De gick av scenen på Ritz i Stockholm för att aldrig mer återvända. Sveriges bästa rockband genom tiderna. Jag såg de runt tjugo gånger live; alltid den där nerven, alltid den där attacken, alltid den där hettan.
Imperiet var essensen av vad allt handlade om; integritet, fysisk rock´n roll, kärlek & uppror. De hade allt det där plus några procent till.
Idag är det tjugo år sedan de klev av, men för mig är de kvar där uppe på scenen. De kommer aldrig att få gå ner därifrån.
Efter nyår släpps en fullmatad box med Imperiet. Marcus Birro bidrar med en bok som, enligt honom själv, "håller på att bli tjock som fan", där intervjuer med alla bandmedlemmarna finns med. Vidare kommer boxen bl.a. att innehålla aldrig förr visade videoklipp och andra varianter av olika låtar.
Rock´n´roll e död; idag lyssnar jag på Imperiet.

7 kommentarer:

 1. Idag,imorgon,för all tid framöver kommer det att lyssnas på Imperiet!
  Fy fan vilket underbart rock band!
  Dom ska hyllas och förevigas.....

  Ha det broder.

  Jonken.

  SvaraRadera
 2. Äslakde Ritz när det begav sig.
  Nu är det en skjuthall tror jag =/

  SvaraRadera
 3. Ett "måste ha"

  Jo, Imperiet hade DET! Tror inget band slår den kraft de hade på scen. Tyvärr såg jag dem bara tre gånger. Men ack så jävla bra!

  Ciao!

  SvaraRadera
 4. Det datumet har mycket på sitt "samvete". Herr Stormare tog tillbaka sin DVD. Märkligt att vilja ge ut något som är sådan dålig kvalitet på. /Rosa

  SvaraRadera
 5. Synd att inte dvd:n ges ut, för enligt Jonas Åkerlund var det helt fantastiskt, kvaliteten kommer i andra hand på såna där och en dvd med imperiet kan aldrig vara dålig. Rättvik 1985 var en riktig höjdare, kanske den bästa spelningen jag såg av dom drygt 20 jag upplevde. Östervåla den sista turnén går väl inte av för hackor den heller. En hyrd GDGbuss, några blev visst kvar där :)

  SvaraRadera
 6. den lär ju bli lämplig som födelsedagspresent till mig. yes!

  SvaraRadera