Index

Allmänt (66) Dikter (282) Musik (53) Samhälle (60) Tillbakablickar (6)

30 september 2008

Höst

Den började med ett crescendo på plan sex ett par timmar före midnatt, den smög sig sedan med ett par dagar under klarblå himmel, och i morse exploderade den i rött och gult, frosten och minusgraderna hängde sig kvar och när kristallerna bröt ljuset blev det till ett gnistrande skådespel på fältet nedanför.

Hösten är över mig igen, den höga luften, färgprakten, kylan, den lägger sig i mig, runt mig, den har lagt sig som en tavla över dalen i väster.
Jag står och andas därute.
Drar in luft i lungorna.
Respirerar hösten.

6 kommentarer:

 1. Hej
  Det låter som ett skönt höstväder.Vi har gråkallt o dimma här och det är ingen höjdare.
  :-)

  SvaraRadera
 2. fint tycker jag. Nöjer mig med att transiorera hösten efter att ha spikat och sen cyklat sex kilometer, men det duger bra också, särskilt som själva molnen transpirerar som sjutton. Nu ska jag meditera. Svar från min blogg: '
  Kuggis - samtidigt kan jag inte undanhålla dig att det är litet spännande. Allt kan hända, kontrollen var en chimär, livet och naturen styr sitt, slår tillbaka mot allt onaturligt som tesen om obruten tillväxt. Ha det enna, ta ut pengarna och stoppa i madrassen! För säkerhets skull kan du låsa in den i ett bankfack! Uno

  SvaraRadera
 3. Gunnar: Säg det som varar för evigt; men nu är regnet över oss igen...
  Ha det.

  Uno: Jo, nog är det en viss komik över det hela, paniken som sprider sig som en löpeld över klotet. Men det är väl bara pengar de pratar om?..
  Trevlig kväll.

  SvaraRadera
 4. Som ett riktigt fyrverkeri. /Rosa

  SvaraRadera
 5. Rosa: Precis så. Innan molnen och regnet kom..:)

  SvaraRadera
 6. Ett ruskigt höstväder i dag tyvärr men helgen var ju alldeles magnifik. Hoppas du har det bra, även om mina avtryck är få så kikar jag in här titt som tätt, kanske kommer du och hälsar på oss på personalfesten den 7 november?

  Ta hand om dig i höstrusket!
  Kram!

  SvaraRadera