Index

Allmänt (66) Dikter (282) Musik (53) Samhälle (60) Tillbakablickar (6)

14 november 2015

Nere på Open Mind.

S:t Larsgatan, bakom V-Dala. En halvtrappa ner och du är där. Open Mind. Säljer och köper grammofonskivor. Jag gillar namnet, det skvallrar liksom om någonting mer. Tusentals vinylskivor med ett ganska brett sortiment. Ofta befolkat av vitt skilda individer.

Som idag, gubbarna framme vid disken. Som tar sin kaffe. Och drar sina anekdoter. Om budet på 200 dollar på en raritet jag inte hör vilken det är. Men ett skambud som gick hem uppenbarligen. "En jävla bra affär, hö hö." Eller den om Stones: "Va fan gjorde de här den gången, nån av de som skulle kolla på svensk skog." Etcetera, etcetera. De kan i vart fall konsten att underhålla varandra.

Själv letar jag efter Jesus & The Mary Chain. Hittar Barbed wire kisses, men med en grön "prislapp" på konvolutet.. Vem kom på den mindre briljanta idén, att man skulle prismärka LP-skivor genom att kludda dit lappar som aldrig går att få bort på ett snyggt sätt? Obegripligt.

Lämnar butiken som sista kund, med The Cures Kiss me Kiss me Kiss me, The Only Ones första platta och en singel med Lädernunnan i kassen. Med den där nöjda känslan i kroppen. Man känner sig lite spänstigare, lite yngre. En stund i vart fall.

Och precis innan jag började skriva det här beställde jag biljetter till Suede på Cirkus i februari. Jag och Ebba som ska gå. Det känns som att det är läge att se dem igen, och Ebba har ju aldrig sett dem. Inte så konstigt, då hon inte ens var född när ex. mästerverket Dog Man Star gavs ut. Men jag såg ett par låtar på YouTube från en spelning i London tidigare i år, och de kändes fortfarande angelägna live. I Stockholm kommer de först att spela den kommande plattan i Night Thoughts i sin helhet, för att sedan övergå till ett mer klassikerorienterat set. Får jag bara höra The Asphalt World är jag nöjd. Eller Pantomime Horse. Eller Saturday Night..ä

Och Brett Anderson är alltid Brett Anderson. När jag var yngre önskade jag att jag skulle kunna få samma stil på håret som honom. Det lyckades aldrig kan jag säga. Och nu är det nog försent. Ebba är dessutom väldigt tydlig med att jag inte ens jag ska försöka.

2 kommentarer:

  1. Åh, Suede!! Lite avundssjuk! :)

    SvaraRadera
  2. Det ska bli kul Jennie! Ett av de bästa banden någonsin. Finns fortfarande biljetter kvar, men de är få..;)

    SvaraRadera